Hur MA Tjänar Pengar På Flashspel – Webbläsarspel För Att Få Trafik

Vanliga onlinespel är stora affärer. Under de senaste åren har webbläsarspel blivit alltmer populär, med en mycket bredare demografik än någonsin tidigare. Om du är en Flash eller Flex-utvecklare så är du idealiskt placerad för att dra nytta av detta. Men även om du inte är en utvecklare, var noga med att outsourca utvecklingen av spel eller genom att licensiera spelkällkod, använder du webbläsarspel som en lukrativ inkomstkälla.

I de tidiga dagarna av webbläsarspel handlade de om att bara driva trafik. Faktum är att den största attraktionen av Flash-spel för de flesta utvecklare eller webbplatsägare idag fortfarande är deras förmåga att köra stora mängder trafik. Ett nytt varmt spel skickas till vänner, publiceras på bloggar och MySpace, pratas om på Facebook, Twittras, Digged, Stumbled och spreds generellt på Internet.

Denna ”virala effekt” betyder att inom en mycket kort tid för att släppa ett nytt spel kan webbplatsen förvänta sig en stor trafikflöde. Om det är korrekt inställt kan även äldre generiska spel ha en betydande inverkan på trafiken till en webbplats. Detta kan förhöjas genom att spelet är lätt att dela med, genom att erbjuda klipp och klistra in inbäddningskod, sociala bokmärkningsknappar och ”berätta för en vän“ formulär.

Trafiken är bra och stor, men hur mäter du det? Om du är företagsägare vet du redan värdet av att få besökare på din webbplats, sälja fler produkter eller helt enkelt för att marknadsföra ditt varumärke. Om du är en utvecklare är det dock ett antal olika lösningar.

mon - Hur MA Tjänar Pengar På Flashspel – Webbläsarspel För Att Få Trafik

Det enklaste sättet att tjäna pengar på ett spel är att sälja det, inte till spelarna, utan till en annan webbplatsägare. Många företag betalar stora pengar för exklusiva eller rebranded-spel som de kan erbjuda till sina besökare och kunder.

Ett alternativ till att sälja ett spel är ett sponsringsavtal. Sponsring kommer vanligtvis från en av de stora spelportalerna, som Kongregate eller AddictingGames. De kommer att betala utvecklaren för att ha sin logotyp inbäddad i spelet, och en sponsringsavdelning genererar inte bara omedelbara intäkter, men ökar ofta exponeringen, eftersom sponsringssidan kommer att främja spelet.

Monetiseringen av spelet via din egen webbplats kan vara lika enkel som att placera AdSense-annonser eller bannerannonser på sidan. Traditionellt har AdSense varit svag på spelwebbplatser på grund av bristen på sökordsrik text, men genom att noggrant strukturera sidan är det möjligt att få en rimlig CTR.

Slutligen finns annonser i spelet nu tillgängliga från ett antal reklamnätverk, framför allt Mochiads. Inte bara betalas du för annonser som visas i ditt spel (normalt när spelet laddas) men nätverket distribuerar också spelet för dig, vilket ger dig ökad exponering och därmed ökar din potentiella vinst. Nyligen har flera av dessa nätverk också lagt till mikrobetalningar i spelet som är en ny men potentiellt mycket lukrativ inkomstform.

Med webbläsarspel fortsätter att växa i popularitet har det aldrig varit en bättre tid att komma in i online spelvärlden. Oavsett om du är en utvecklare eller inte, finns det inget som hindrar dig från att öka din trafik och / eller vinst genom att utnyttja kraften i Flash games.

Lämna en kommentar

Your email address will not be published.


*