Webbläsarspel Tar Onlinespelsvärlden Med Storm

Det har varit något av en revolution de senaste åren, om än en lugn revolution. I centrum av denna revolution har spelindustrin blivit tyst men imponerande inroads i tiden för spelare världen över. Populariteten hos webbläsarspel börjar med att skaffa medieuppmärksamhet även utanför spelvärlden – så vad exakt är ett webbläsarspel (och vad är det inte)? En enkel översikt över vad som gör ett webbläsarspel är en bra början för att förstå fenomenet – och här är det.

Browserspel är – rent och enkelt – video- eller datorspel som spelas online i spelarens webbläsare. I många, men inte alla fall är det strategispel som är centrerade kring en designad onlinevärld där spelaren måste styra en karaktär som gör att deras del av den världen blir mer framgångsrik, kraftfull och framgångsrik. Tecknet du kontrollerar kan ses eller osynligt. Kanske är det mest erkända exemplet på konceptet Farmville.

gam - Webbläsarspel Tar Onlinespelsvärlden Med Storm

I många fall kan dessa inte slutgiltigt ”avslutas” på det sättet som ett typiskt videospel kan vara. I ett webbläsarspel är tanken att hålla nivån genom att uppnå mer – oavsett om det är mer pengar för din karaktär eller stad (eller gård eller något annat) eller bara en högre nivå av prestation. Spelen kan vara så enkelt eller så komplicerat som designern vill göra dem. Det kan vara ett enkelt, linjärt spel där varje dag är densamma, eller det kan vara inställd bitmoment som slag eller tävlingar.

Tja, det här är en av huvudpunkterna i deras framgång. Medan det finns många spelare som spelar alla och alla former av spel – och sålunda kommer det med glädje att spela som Farmville-spelare och spela konserthalsspel på högkoncept i linje med Halo, det finns gott om människor som helt enkelt inte identifierar som spelare men spelar ett online-spel. Browserspel kan ofta spelas med några få musklickar så ofta och kan därför hända när du gör något annat online.

Det kan vara så är det att webbläsarspel aldrig kommer att bli den mest spelade formen av videospel på marknaden. Det kan vara så att de inte kommer att ersätta konsolen eller CD-ROM-datorn som industrins stora spelare, men då är det inte vad de är där för. Dessa är populära precis för att de inte involverar samma nivå av spelförpliktelser som krävs för att effektivt spela och slutföra ett konsolspel. Samtidigt, eftersom de är spel, kommer de att intressera ett rättvist antal dedikerade spelare.

Det finns också en stor ekonomisk och engagemangsskäl för spelets popularitet. För närvarande, om du verkligen vill spela ett nytt och högkvalitativt spel för konsolen ser du på ett finansiellt utlägg och antingen väntar på att spelet ska levereras eller en resa till affären. Med webbläsarspel är de precis framför dig när du vill spela dem.

Lämna en kommentar

Your email address will not be published.


*